Positiviteit & Energie

De 1e opdracht van de nieuwe Blogboost challenge: schrijven over positiviteit en energie.

Can do!

Wat geeft mij energie?

Ideeën. Ik heb meer inspiratie dan ik in 20 levens kan realiseren. Als het enthousiasme-monster mij bijt, begin ik vaak bezeten rond te springen. Dan ga ik tekenen, muziek maken, een boek schrijven of een burgerbeweging starten. Geleidelijk leer ik om mezelf te temperen, de tijd nemen om te vertragen en zorgvuldig te kiezen. Anders verlies ik energie. Endawillewenie.

Muziek. Daar reageer ik heftig op, al zolang ik me herinner. Met tranen, verborgen dance moves, of enorme ergernis. Er zit altijd wel muziek in mijn hoofd, iets wat mijn geest fabriceert of ooit hoorde. Nu is het een catchy deuntje van de Zelda game die ons Mila momenteel te pletter speelt.

Bewegen. Tikkertje met de dochters. Nieuwe indrukken tijdens het wandelen. En als het geconcentreerde thuiswerken in mijn hoofd en lijf is geslopen, doet een deftige yoga pauze wonderen. Zonnegroeten! Down dog! Up dog! Cobra! Gedachten verdampen, spanning smelt weg en de energie stroomt weer door mijn lijf. Na de vorige vloeibare zin sprong ik uit mijn stoel voor 25 pushups. Macho minibreaks FTW!

Hoe draai ik een baalmoment om tot iets positiefs?

Ik neem tijd om het allemaal even niet meer te weten, om te voelen, ratelen en janken. Hoe irrationeel ook. Dat lucht op en schept ruimte om de volgende stap te kiezen.

Ik herinner mezelf eraan dat elke uitdaging een groeikans is.

Ik besef dat alles tijdelijk is. Gelijk welke zever er opduikt, het passeert wel weer. Of ik leer er beter mee omgaan, waardoor het toch niet zo’n enorm probleem blijft.

Wat zorgt ervoor dat ik positief in het leven sta?

Ons gezin. Renilde + Aiko + Mila = liefde en dankbaarheid. Na 12 jaar vaderschap smelt ik nog steeds als ons gebroed mij “papa” noemt.

Zelfontwikkeling. Mediteren. Nieuwe perspectieven ontdekken. Minder vanuit het hoofd leven, meer vanuit mijn hele wezen. 7 keer vallen en 8 keer opstaan.

Humor. Vier minuten Hans Teeuwen en ik neem niets nog serieus.

 

Volgende keer gaat het blogboosten over rituelen. Benieuwd wat er dan uit mijn keyboard vloeit? Klik hier en blijf op de hoogte.

Doei!

David