Mijn innerlijk kind amuseert zich te pletter!

De voorbije tijd was ik veel bij familie en vrienden.

Er werd gefeest, gegeten, gelachen en verteld over relaties, kinderen, carrière, gezondheid, reizen en hobbies.

Een groot thema was de nood om het hoofd leeg te maken, door te wandelen, te ontsnappen in een boek, scrollen op IG, sporten, drummen of TV kijken.

Alles om even weg te zijn van sleur en stress.

Zelf ben ik al weken in de ban van de Zelda game “Breath of the wild”.

Ik volg die Nintendo reeks al sinds ik 9 was. Toen verscheen de eerste versie vol pixels en blieptuut. De technologie werd steeds beter en elk vervolg mooier.

De nieuwste versie is puur escapisme! Dagelijks trek ik rond in die prachtige wereld vol magie. Mijn innerlijk kind amuseert zich te pletter.

Maar na elk spel, boek, film, strandwandeling of heerlijk gerecht zijn dezelfde verantwoordelijkheden daar weer.

De keuken moet nog maar eens opgeruimd worden, de takenlijst op het werk is weer te lang, er zijn klusjes die al maanden liggen te wachten en de kinderen vragen aandacht.

Op zo’n momenten ben ik altijd blij dat ik kan terugvallen op meditatie. En dan bedoel ik niet dat ik de stofzuiger laat staan om mijn ademhaling te volgen of zonnegroeten te doen.

Met meditatie kan je namelijk verder gaan dan je afsluiten van de buitenwereld om je hoofd “leeg” te maken.

Ook momenten van sleur en stress kan je meditatief benaderen. Niet door ervan weg te lopen, maar net omgekeerd: door volledig te voelen wat het met je doet. Niet door je gedachten en gevoelens te analyseren, maar door te observeren hoe ze vanzelf verschijnen, veranderen en verdwijnen.

Het duurt een tijd om dit te kunnen waarderen, maar eens je het te pakken hebt, wordt elke uitdaging een oefenkans die veel voldoening kan brengen.

Je bent er ook nooit klaar mee want elke dag brengt verrassingen. Daarom blijf ik trouw mediteren en deel ik het graag met iedereen die interesse heeft.

Vanaf 14/1 zijn er nieuwe sessies: online, in Roeselare en Brugge.

Er is geen voorkennis nodig. Natuurlijk starten we niet met het meditatief ervaren van sleur en stress, maar wel met een rustige basis: de ademfocus en zachte yoga. 🙂

Klik hier om in te schrijven.

Tot binnenkort,
David