Terwijl kolibries de keutels uit je neus plukken

De badkamer wordt hier vernieuwd.
 
Een tijd geleden viel het douchescherm eraf en maakte een gat in het bad.
 
Een verzekeringsman kwam langs. Die zag dat er van alles verkeerd werd aangepakt bij het plaatsen van het bad, de douche en de wandtegels.
 
“Die voegen houden geen vocht tegen. Dit is niet voorzien tegen het water van een douche. Hoe lang wonen jullie hier al? Hebben jullie dit zelf gedaan? Nee? Welke bouwfirma zeg je? Het moest rap gaan zeker?”
 
Zijn advies? Alles vernieuwen! Anders mochten we binnen de kortste keren waterschade verwachten.
 
Hij voegde er fijntjes aan toe dat de verzekering dan niet zou tussenkomen. Niet na wat hij net had gezien en in zijn rapport zou schrijven.
 
Dus, sinds 7u30 zijn hier 2 mannen serieus wat decibels aan het produceren. Ze kloppen, boren, zagen, schijven en wat weet ik nog allemaal.
 
Toen ik na het ontbijt ging mediteren, lachte @renilde_r: “Met dit lawaai?”
 
Yep!
 
Om te mediteren hoef je niet per sé gelukzalig stil in perfecte lotushouding een halve meter boven de grond te zweven terwijl een dienstmaagd je schouders masseert en kolibries de keutels uit je neus plukken.
 
Voor elke situatie is er wel een techniek.
 
Luisteren naar het lawaai van verbouwingswerken kan dus ook perfect meditatief.
 
Maar daar word je toch niet rustig van David?
 
Inderdaad weinig kans als je nog niet veel mediteerde. Of als je vasthoudt aan een techniek die jou op dat moment meer frustreert dan helpt.
 
Zelf vond ik het prima vanmorgen.
 
Ik mediteerde met de geluiden zelf en koos een methode waarbij je labels kan gebruiken om aspecten van je ervaring te benoemen.
 
Zoals je kan zien en horen in de video, verwijst het label “weg” hier naar het verdwijnen of stiller worden van geluiden.
 
Dit is 1 van de technieken waarbij je gedachten even niet de hoofdrol spelen en die je vanaf 16 april bij mij kan leren.
 
De nieuwe sessies kan je zowel online volgen als live in Roeselare.
 
 
Tot binnenkort,
David