Maak je uitdagingen lichter

Wat zijn jouw grootste uitdagingen?

Heeft het iets te maken met je gezondheid of met je relaties? Misschien een vriendschap die niet gaat zoals je zou willen? Of je vindt het opvoeden van je kinderen lastiger dan gedacht? Of is het eerder stress op je werk? Sleur bij je thuis? Of zelfs wereldproblemen die je niet loslaten?

Wat is het bij jou? En hoe ga je daarmee om?

Ben jij iemand die voortdurend druk bezig is met het zoeken van oplossingen? Of heb je het opgegeven? Zoek je de schuld vooral bij jezelf of bij een ander?

Het kan ook anders. Je kan je uitdagingen lichter bekijken.

Daarvoor vind ik meditatie zo een belangrijk hulpmiddel.

Ik mediteer sinds 2005 dagelijks en kan zeggen dat ik daardoor mijn eigen beste vriend ben geworden. Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik ben veel meer op mijn gemak met mijn eigen gedachten en gevoelens en ook gedrag.

Ik heb een hele nieuwe kijk gekregen, op mezelf en op de wereld.

Want daarmee begint het: je zelfbeeld. Meestal zijn dat heel onbewuste overtuigingen. Maar ze bepalen wel hoe jij in de wereld staat.

Dus daarom geef ik ook weer een nieuwe meditatiereeks.

Het is geschikt zowel voor beginners, mensen die nog nooit gemediteerd hebben, als gevorderden die al jaren mediteren, want de 10 lessen komen je hele leven van pas.

We beginnen bij de basis: ontspanning, focus. Dan krijgen we meer helderheid via inzichtsmeditaties en meditatief zelfonderzoek. Naar het einde toe laten we dat los en kan je steeds meer ervaren hoe alles vanzelf voortdurend verschijnt, verandert en weer verdwijnt.

Hoe meer je dit begint te zien in het dagelijks leven, hoe minder serieus je die obstakels neemt die je blijft tegenkomen, want je blijft je hele leven problemen hebben. Dat gaat niet over. En dan sterf je. šŸ˜‰

Maar dat hoeft geen enorm obstakel te zijn.

Dus vandaar, een nieuwe meditatiereeks. Het vraagt niet veel van je tijd. Een kwartiertje per dag. Zittende meditaties worden afgewisseld met zachte yoga. Dus je lichaam komt ook voldoende aan bod.

Heb je er ook zin in? Meld je alvast aan, want anders mis je het tijdelijke voordeeltarief.

Tot dan!
David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *