Wat geeft jou energie?

Als je deelneemt aan de nieuwe meditatiereeks (live en/of online) kreeg je hierover al een e-mail. Maar ook als je al wat vertrouwd bent met mijn aanpak, kan je de komende tijd aan de slag met het wekelijkse huiswerk.

Deze week oefenen we informeel met de vraag “Wat geeft mij energie?” en als formele meditatie met de ademfocus, namelijk de variatie waarbij je de uitademingen telt van 1 tot 10.

Sta in het dagelijks leven af en toe stil bij de vraag “Wat geeft mij energie?” zonder het antwoord in je gedachten te zoeken. Kijk of je in het moment zelf kan beleven wat jou energie geeft en hoe dit je lichaam, emoties en gedachten beïnvloedt. Betrap het als het ware terwijl het gebeurt.

Blijf ook voorrang geven aan formele meditatie, al was het maar 5 minuutjes per dag.

Als je 15 minuten per dag kan reserveren voor jezelf, dan kan je nog tot woensdag 17/01 aansluiten bij de online meditatiereeks.

Elke sessie is namelijk opgedeeld in 4 kwartieren. Je kan dus de ene dag met het eerste kwartier oefenen, de dag erop met het tweede, enzovoort… Tussendoor kan je ook eens zonder begeleiding mediteren of een deel uit de video herhalen.

Je kan natuurlijk ook op zondagmorgen uitgebreid de tijd nemen om het volledige uur te mediteren. Het kan gewoon thuis in je pyjama en badjas. Dan heb je meteen al je zen-outfit aan. 😉

In elk geval: veel meditatieplezier! En laat eens weten hoe je het stelt.

David